BCG

Saya nak tanya, mmg normal ke lepas cucuk bcg, sebulan jadi mcm ni?

BCG
84 Balas

Normal mcm anak saya. Biar je sis jgn picit jgn letak ubat. Nnti dia akan elok sendiri n, ada bcg tu. Kalau sis picit or letak ubat. Tkde bcg tu, nurse akan cucuk anak sis lg. Sampai ada kesan bcg kt bahu

Normal sis..emm dsini sy share ttg bcg..Hrp ni dpt mmbntu sis sy dpt note ni ms brsalinkn ank sy last year .. nurse kepilkn dkt buku chckup bby

4y ago

😉kn as rujukn nurse kata

Tu lah tandanya kita orang malaysia... Ade parut injection tu jadi..nanti ok, anak x meragam pun.. Kita je perasan mcm anak tu sakit disebab bnde tu... Tapi ok je

Yes. Dlm bulu pink/blue ada cakap. Jangan sentuh bhgian yg kena injection. And dia mmg akan bnanah. Lama2 akan hilang sendiri.. x perlu risau.

Anak sy dkt tmpt bcg die tu just warna merah tpi bile pgg, rase benjol sikit tpi xnanah.. Normal ke? Sbb xmcm ni.. Die dah 2 bulan 14 hari..

4y ago

Sama la macam sy. Mandikan anak pun xtgk apa. Sbb nak cpt. Anak nangis. Hahaha. Bila mak tlg tukarkan pampers, dia tanya, ni kenapa kulit anak macam panau kat blkng peha niii. Mmg dr lahir ke? Ah sudah. Kita xpernah perasan hahahaha.

normal sis bcg bengkak maknya bcg tu menjadi cntik sis biar je jngn letak apa2 ye dia akan sembuh dan surut dengn srndirinya

Sma la bby sy pun skrg mcm ni.. biar je mcm tu kecik lawa sikit parut .. kalau yg parut besar tu bila kita picit2 so jgn kacau..

Yes its normal.. Just jngn kacau dia.. Jangan letak apa2 ubat.. Jngn letak bandage biarkan dia kering sendiri 🤗

normal.. ank sy cmtu jgk.. lama2 akn jd ok balik.. jgn korek or picit.. biar je sis.. nnt akn hilang dgn sndirinya

Normal.. nurse dah pesan kalau bernanah ke apa. Biarkan je jangan usik atau jangan letak apa apa ubat atau cream