Mandi Malam..

Betulkah ibu mengandung tidak digalakkan mandi malam..? Apakah risikonya jika selalu di amalkan. Ini kerana sy bkerja dan sampai rumah ketika hampir masuk waktu maghrib & kebiasaanya sy akn mandi selepas maghrib ?..

16 Balas

Boleh je sis.. kalau follow doctor Imelda dia ckap mengarut je sape ckap mandi malam boleh buatkan air ketuban banyak and Dr. Amalina pn ckap tkde pn dlm kajian dia mandi malam akn myebabkn paru² berair.. tambahan kita ni prgnt mmg akan rse cpt berpeluh n belengas en..

Mandi je sis. I pon kalau badan panas berlengas terus mandi. Kita pregnant memang selalu rasa tak selesa plus suhu badan kita tak sama ngan orang normal. Kadang badan terlebih panas sampai berpeluh². Mandi je bila² nak mandi. Asalkan masa mandi jangan tergelincir dah la 😅😅

Org keliling sy pun selalu cakap jgn mandi lepas dr waktu maghrib nanti kembar air/darah. Entahlah sis, sy mandi je awl sbb sy boleh mandi awl, kdg mandi jgk lmbt. Alhamdulillah setakat doc scan, air ketuban semua ok, xde pulak berlebih. Sy pun confuse 🤷‍♀️

Saya dulu pregnant, saya mandi je malam. Sebab asyik rasa panas & berpeluh je. So nak tidur tak selesa sebab badan rasa melekit. Elok je saya bersalin 😅

Mandi je. Mengandung badan panas tau. Pukul 1pagi pun saya mandi je kekadang sbb tak boleh nk tidur berpeluh2 walaupun dah on aircond

Mak pesan jangan mandi selepas maghrib... Nanti anak kembang....dah mak pesan kena la dengar.... Sbb depa makan garam dulu dari kita

5y ago

maksud anak kembang macam mana sis ?

Risiko ape yer? Sy mmg mandi mlm sblom tdo, kalau tak, tak selesa nak tdo.. So far skrg dah 31weeks takde pape problem plak..

Mndi je ..tpi sbb dok umh mak ni sejuk tkde la mndi mlm 🤣 pastu 2 kali brsalin ketuban dlu yg pecah

sy 1hr mst 3x mndi..pg,ptg..dgn sebelom tdo..sbb pns.....mlm basah kn bdn n mke je..br selesa nk tdo..