Tak boleh mkn time maghrib ke??

Betulkah orang mengandung kalau makan time maghrib anak akan jadi degil?

27 Balas

Klu kita lapar time tu kena la mkn xkn nk tahan kn nnti sakit len2 pulak maklum la time2 pregnant nie kn kita sat2 lapar xblh tags than kesian bby pun lapar nnti...klu sya mkn je la bukan sya mkn kat luar rumah time2 maghrib sya mkn kat dlm rumah je pun...

Buka puasa pun time maghrib jadi rasanya takde masalah makan time maghrib. Bagi sy elok sbb dr mkn waktu mlm, baik mkn awl sikit masa maghrib. Mungkin yg ckp tu xnk puan mkn diluar masa maghrib, mmg xelok.

5y ago

Sya mkn di rumah sis...kan elok mkn awal sbb klo dah mlm kdg² selera mkn tu hilang 😂

Y org kite suke sgt bagi ibu2 mngandong stress dgn pantang larang yg x masok akal.. X boleh itu x boleh ini.. Last2 bakal ibu2 jadi takot nak buat semua bende n stress sendri. 😑

Bahaya tu, nti bulan puasa ibu mengandung xley bkak puasa time maghrib then nk berbuka wktu bile? Da la pregnant, xley berbuka wktu mghrib plak..acaner tu? 😂 Logik pls..

5y ago

Hahahahaha.. 🤣🤣🤣

Yg saya tahu...selepas maghrib jangan mandi nanti anak kembang.... Ni orang tua pesan la

tak pernah dengar teori mengarut ni sis. habis tu kalau berpuasa tak boleh berbuka ke? huhu~

Kite yg tentukan anak kite nnti... Bkn dr cerita karut marut tu... Dh lapar... Mkn je

5y ago

Mkn dlm rmh atau tempat betutup time magrib betul.. Yg tak betul time mgrib duduk d luar mkn tempat terdedah drpd jin syaitan bnyak time tu diluar.

Huhu... Mana ada sis... Jgn risau x de hadith n dalil yg bgitau mcm tu😘

Sy xpnh ikot saranan org sis..sy hny dgar saranan Dr jea..sbb Dy lg tahu

tak pernah tau pon..ske aty nk mkn pkl bpe..kdg 12mlm pon rs lapo hehehe