Anmum Materna

betul ke minum anmum ni kena kencing manis ? and baby besar

Anmum Materna
68 Balas

Saya bby besa sikit. ..kencing mnis tak da. ...saya mnum sekali sehari. ..saya tak ikut pekat dia. ..saya bg tawa ...

Sia pun minum susu anmum jgak tk jgak kena kencing manis..tpi tgk keadaan ibu tue sndri..dia ngam ka tk dgn susu tue 😁

Minum susu ni, baby xbesar.. mak yg membesar hahah.. gula tinggi jd berat senang naik.. mujur xsangkut masa mnum air gula

Tdk jugak. ..saya minum ni jugak. . Klau awk mnum tu. ..jgn ikut sukatan 200 ml. .bg lebih air tu. Jadi dia tak pekat. .

sy slalu mnum anmum materna stiap kli prgnant.. xde gdm.. mnis ke tak ats kita yg buat air ni.. sy suke perisa coklat..

Yes sbb kandungan gula tinggi sgt. Doc dah pesan jgn ambik anmum. Minum susu biasa je mcm susu kambing susu kurma ke.

Saya dah minum kotak yg ke 6. Tp beli perisa coklat sbb lg sedap utk minum. Gula tinggi sbb minum dan mkn mknan manis

Sy 9hri tahan dlm wad sbb susu ni🤣😂..bila cek gula makin naik..huhuhu..trauma jadinya setiap 4jam cek gula...

Sy pun minum susu anmum ni,mula2 cek gdm xde..bila cek kali ke2 baru lekat gdm.huhuhu..balik2 cek 4kli sehari.

Saya mnum so far alhamdulillah.. Cek gula pun normal. Bykkan mnum air masak InshaAllah takde apa..