Anmum materna

Hi nak tanya! Betul ke kalau minum susu anmum materna ni boleh menyebabkan big baby? Saya slalu consume lepas nurse cakap berkemungkinan jadi big baby sya risau 🥲

2 Balas

Saya minum Anmum Materna, anak saya lahir 2.4kg. Hehe Bagi saya, jaga makan ni kena secara menyeluruh. Bukan sebab susu sahaja yang boleh naikkan badan. Kalau tak jaga makan seperti makan fastfood/junkfood/processed food, makanan atau minuman yang manis pun boleh menyebabkan berat badan baby berlebihan. Yang penting ikut saranan dietitian iaitu susu minum 2 gelas sehari, amalkan real food dan pemakanan yang sihat.

Saya xboleh minum susu ni jadi cirit birit. 🥲