Anmum Materna

ada di sini yg minum anmum materna? dan minggu ke berapa sesuai minum?

16 Balas

since dpt tau pregnant 3bln tu sy trus beli and minum anmum materna ni. sbb sy tau yg daily foods sy x ckup balance nutrients utk supply ke baby. actually susu tu bkn utk awk je tp utk baby jgk (pertumbuhan otak dan tulang etc) kalau harapkan nasi jeee yg awk mkn hari2 tu mana nk ckup, nutrient x balance. lgpun susu tu utk cover nutrient bdn awk jgk, supaya hb x low or reput gigi x ckup kalsium ke. plus if awk bercita cita nak fully bf, susu ni galakkan utk byk susu, even after beranak if rs susu drop sy akn minum. alhamdullilah ok 😄

Lebih baik fresh milk sis.. Misi pun xgalakkan minum susu tepung sb ada kandungan gula.. Ms usia kandungan 2 bulan smp 3 bln sy mnum sample anmum & enfamama.. Lps tu gula sy naik hampir tidak normal, tp msh ok lg..nurse trus tnya ada mnum susu tepung x? Sb tu sy trus stop & ambil fresh milk. So far dr awal smp akhir pregnancy sy mnum fresh milk, pilihan sy farm fresh.. Mmg sedap je minum..

sebelum beli sy selalu apply sample susu mengandung. mostly susu utk pregnant ni manis2. tak tau kenapa dibuatnye manis. kn org mengandung ni kena kurangkan manis2. last2 sy beli susu full cream fernleaf. takda langsung rasa manis

Seawal awk tau awk pregnant dah blh minum...tp byk nurse xsarankan anmum sbb anmum tinggi kndungan gula..tp kalo awk xde mslh kencing manis ok je nk mnum anmum

Perut 8 bulan baru minum anmum..tu pun xtau knp terbeli anmum sbb sebelum ni minum similac..nurse pun xsuggestkan minum anmum berat badan naik mendadak..

Doc xsarankan sy mnum susu mengandung sbb bnyk gula...sy just mnum susu full cream dutch lady dgn susu kurma farm fresh..alhamdulillah sesuai dgn sy

Masa sya pregnant anak pertama kena kencing manis..Dr di klinik swasta suruh sya stop minum anmum sb kandungan gula tinggi..

sy minum start 6weeks... now 16weeks dan masih terus kn😁 Alhamdulillah gula sy stabil

saya start pregnant dah minum anmum materna tpi saya minum yg low fat..

Boleh dah start awal x salah sis 😊 Oh ya, BTW saya minum Similac mom