Anmum Materna

betul ke minum anmum ni kena kencing manis ? and baby besar

Anmum Materna
68 Balas

Kandungan susu dia tinggi 😂 ada yg sesuai, ada yg x. Mcm saya, saya minun enfamama dulu. Dia suruh 6 sudu, tapi saya ambil 3 sudu je 😂 tekstur dia pon saya xberkenan adoi dengan bau vanilla nya. Yg ok ngan saya similac. Rasa cam susu biasa dan tekstur x berkeladak 🤣 dh la lagi murah dri enfamama yeay.. Enfamama xbape ngam dgn saya la tuh hahahaha.. Anmum xpernah try. Xberani. Dah la esok check gula. Xberani la 🤣

4y ago

Saya ambil similac xde perasa. Enfamama saya struggle berbulan nak habiskan. Terbalik pulak 😂🤣

Saya dulu minum susu ni la. Masa tu tak tau kandungan gula dalam susu ni tinggi. Dah nak hbis 1 kotak sekali kena gdm alahai nsb x teruk. Doktor sarankan tukar dengan dutch lady low fat. Dari 4 bulan smpai dah tunggu ari saya minum xda apa masalah. Bacaan gula pon cantik jer xda tinggi. Doktor kata ada sesetgh ibu dia x sesuai minum. Ada juga yg okay

Sy mnum dari 3 bulan..skang dah 8 bulan..Baby tak pasti besar ke tak sbb doktor kata saiz normal..kencing manis pun normal.. Alhamdulillah tiada masalah..sy ambil paling kurgkan 2 kali sehari..kdg 3 kali sehari..3 scoops stiap Kali mnum..mybe depend pada permakanan mommy jugak..😉😅

5y ago

Maaf salah info..kencing manis tiada pun

Anak pertama saya minum susu ni lekat kencing manis jadi saya stop susu ni dan ambik susu kambing..anak kedua saya minum susu kambing Alhamdulillah xde gdm tapi baby kecik la pulak..start perut 8 bulan saya minum balik susu anmum cepat je baby besar..anak ke3 ni saya minum HL jer

Taklh sis bgntung pda bdan saya minum anmum juga berat masih kurang naik.bby pun berat biasa ja..minum byk air kalau minum tu ambil dua sudu je sis kata doktor sbb dlm sukatan tu dia suruh petak 3 trlalu mnis katany..gula saya normal juga

5y ago

Kn. .klau saya. .saya tak ikut sukatan kotak tu

Minom susu ni ...siyes selera makan xda langsong ..makan sikit giler ...ni lepas raya haji minom air gula ..sabar jekk lhaa .. tengokk nasi jangan cakap lhaa ...teros loya terokk hahahaha ...ke aku sorang jek yg mcm ni ..anyone same like me ?? 😂😂

Nurse ad bgtau sy..jgn ambik susu anmum takot boleh sangkut kencing manis..sbb kandung dlm susu ni tinggi klu boleh elakkan..elok ibu mengandung xad kencing manis boleh jadi kencing manis..nurse ckp boleh gnti kan dgn susu HL klu nak..

Masa pregnant anak first,selalu la minum anmum..xsangkut kencing manis.cuma berat badan naik mendadak.nurse sruh stop.skrg pregnant ank kedua,husband suka beli anmum😅terpaksa la minum jugak. similac mom ok lg

Dokto ada bgtau sy kita mnum susu baby akn besar. So bila nk berank nnti sush. Better bgi dia besr scara normal. Tp dokto x ckp pasl kncig mnis. Boleh bca dgn dia punya ingredients list tu. Klau tggi gula jgn mnum.

4y ago

Maksudnya tak perlu minum susu ke?

dokter sy x advise minum any maternal milk sbb sugar tinggi n leh sbbkan gemuk. dokter kasi calcium pill je.. alhamdulillah pregnant naik 8kg je.. now baru deliver a week plus dah loss 10kg..huhu..