Betul ke macam nie?

Betul ke first time kalau bersalin wajib gunting dan jahit..sy jadi murung,takut,serabut sbb hal nie...ramai sangat yg cerita hal pasal gunting jahit..jadi sy tak ready langsung nak bersalin..terus takde mood..hidup dalam ketakutan hari² makin lama makin dekat dgn due date..jadi takde mood

7 Balas

pngalaman sy bsalin 1st bby xda kna gunting sbb sy bsalin bukaan baru 4cm & time tu nurse pun x expect sy nk bsalin ,. sy bsalin dlm bilik penilaian sbb baru lpas cek bukaan, nurse pusing x smpai 1 minit kpla bby da kluar ,. alhamdulillah bby x bsar 2.79kg jea, sy dpt 4 jahitan sja, 2 jam lpas bsalin terus dpt buang air bsar mcm biasa , kencing mcm biasa ,.luka pun x rasa sakit smpai smbuh ,. time jahit tu ada kna spray something utk bagi rasa kebas dkat bawah spya time jahit x rasa sakit ,. smoga persalinan kalini pun dipermudahkan jgk.. & smoga dipermudah utk puan jgk 🥰