Betul ke macam nie?

Betul ke first time kalau bersalin wajib gunting dan jahit..sy jadi murung,takut,serabut sbb hal nie...ramai sangat yg cerita hal pasal gunting jahit..jadi sy tak ready langsung nak bersalin..terus takde mood..hidup dalam ketakutan hari² makin lama makin dekat dgn due date..jadi takde mood

7 Balas

kenapa rasa xready nak jadi mommy tu? bila dah kawin mmg kena expect responsibility kita bertambah,inilah realiti kehidupan..kdg2 keadaan yg menyusahkan ni mematangkan kita..kesian dkt anak2 nanti,sedangkan dorang ni amanah utk kita didik..takut nnt bila ank dah besar,buat masalah,kita kata ank derhaka..sedangkan kita sepatutnya dah bersedia nak pikul tggjawab once dah kawin..pasal jahit tu ,jgn terlalu fikirkan sgt..boleh google dan cuba exercise2/cara pernafasan yg mgkn boleh membantu drpd kena gunting..kalau kena gunting pun,jaga elok2,2mgu dah baik dah..pape pun semoga dpermudahkan urusan yer..kita mak2 mesti kena kuat minda n fizikal💪💪