Salam. Normal ke baby umur 1tahun3bulan hanya menarik dada je bila meniarap? Tapi tak merangkak lagi

Berjalan pun tak lagi.

7 Balas

Saya rasa awak perlu risau dan rujuk pada doctor perkembangan anak awak. Dekat dlm apps ni pun actually ada milestone anak mengikut umur kan. Awak boleh rujuk apps ni patut umur mcm tu apa milestone dia dah boleh buat. Cepat2 jumpa doctor ya.

Anak sy pun mcm tu masa 1y3m... Tp masa 1y4m dah blh merangkak slow2 plus try berjalan... Merangkak tu kjp je.. Trus bljr berjln... Dia sbnrnya ikot kanak2.. Ada cepat n ad lmbt.. Ank kwn sy, 1thun tu memang jln dh laju...

1y ago

Memang nurse sllu tanya, tp dia ckp ok jer.. Mgkin lmbt sikit... N ad cikgu pelatih jururawat ckp kt sy, suh urut2 bhgian betis utk cptkn Baby berjln.. Sy wt cmtu.. Alhamdulillah cpt walaupun merangkak kjp jer...

Wsalam. 1 tahun ke 1 bulan?? Kalau 1 tahun mmg patut risau sangat2 sebab budak selalunya 9-11 bulan dah mula nak berjalan dah

mommy kene bgtaw nurse bila checkup utk refer ke doktor. n mommy pun kene bantu baby jugak.. dirikan diri die

1 tahun masih belum merangkak? saya rasa mungkin perlu jumpa pakar ni puan

Boleh refer dgn doctor

kene jumpa pakar ni