Baby belum meniarap

Hai ibu2 semua.. Anak saya dah 5 bulan 20 hari.. tapi belum meniarap 🥲 kdg2 je dia ngiring.. kalau buat tummy time, kepala dia angkat je, sambil2 ajak main2 pun dia layan.. Saya risau lah dia tak meniarap lagi.. adakah duduk, merangkak & berjalan pun akan lambat jgk? 🥺 #firstmom #bantusharing #ingintahu

2 Balas

Normal sis, anak saya pun macam tu juge, mengiring je dia nak, kadang perkembangan dia lambat sikit ada yang 6 bulan baru nak meniarap, cuma kerapkan tummy time

2y ago

Anak saya dah 5 bulan, saya pun first baby & new mom hihihi, saya pun tanya pd ibu2 yang berpengalaman

Tak lama lg tu pandai meniarap. Teruskan kerap buat tummy time Klu 9 bln tak merangkak lg, tu kna jumpa doktor

2y ago

Sama-sama