Berat

Berat saya naik mengejut sebanyak 53kg ke 58kg, dan di suspek kencing manis. Isnin nanti minum air gula lagi ?

5 Balas

saya baru sebulan dh naik 4kg. haha. dah minum air gula hari tu. tp belum dpt result. tp nurse x kol, rasanya result ok. sbb sy pun ada cek sndiri, bli mesin cek bacaan gula tu. dpt result normal. anak 1st dlu pun sama, berat naik banyak, tp gdm tkda.

4y ago

Glukometer.. Sy bru beli smalam rm65 kt frmsi.. Bnyk jnis n hrga pn len2..

Sy pon mcm tu. Naik 5kg terus suspek kencing manis dgn darah tinggi. Tp alhamdulillah semua nya ok. Lepas sebulan check, berat naik lg 0.5kg je. So nurse kata, bulan lpas naik bnyk tu dah cover berat bulan ni. So semua nya ok. Jgn risau. 😊

Ye normal kalau berat badan naik mendadak walaupum 1kg, memang akan kena susoek gdm. Saya pernah macam tu jugak dulu, naik mendadak tapi tak gdm. Jangan risau.

Sy naik 2kg dlm msa 3 mggu. Tpi mmg ada gdm. Refer doc pn doc soh control mkn. Repeat mnum air gula lps bersalin.