berat naik turun dan minum air gula

Assalammualaikum ibu² semua , normal ke klu berat turun dan naik? Bln lps berat turun 6kg dan suspek kencing manis kena minum air gula , keputusan normal x de kencing manis , bila skrg ni berat naik 12kg doctor tu sruh minum air gula lgi nk amik darah yg x blh thn tu , ni 2mingu full kne gi klinik nk tgok tekanan darah plk , ?bila dh MCM ni rse selera makan pn hilang hrum

1 Balas

Normal je... Sy pun sama mcm tu, bila naik berat 12kg, kena minum air gula, cek BP selang sehari dan kna ambik darah.. Alhamdulillah, da berakhir sbb baby kluar awal...36minggu 5hr da bersalin😊