Normal ke 37 minggu berat baby 2.7kg je ?

Risau pulak takot kecik sgt

21 Balas

Normal la tu... awk nak besar mana pulak? Kang susah nak beranak pulak. Nnty da kluar baby lagi cpt membesar. Tapi kadang scan ni xlh cara jgk. Saya 38w doc scan 3.2kg. Tapi Bila kluar 2.9 je

Saya sekarang 37 minggu, semalam scan 2.4kg je. Doc pakar cakap kecik tapi kecik yang sihat. So kalau saya pun 2.4kg pakar cakap okay lagi, awak lagiiiiiiii la okay hehehe

2y ago

ouh bgus lh mcm tu.hehe xde rsau dah

baby sy keluar 2.6kg @ 38w. ok je lahir saiz gitu. senang sket teran 🤭 skang da 3bln berat 6kg. biar dia membesar kat luar. kalau doc takde ckp ape2 masalah ok je.

2y ago

trueee saya sokong . masa dalam perut eloklaa tak besar sangat senang teran . lagipun 2.7kilo tu dah kira sedap laa jugak . nanti 40weeks lagi besar 😆

The normal weight for baby at 37 weeks is 3028 grams and 19.02 inches. (3.0kg) Even if the weight difference is small kindly refer to doctor

kadang² tak boleh percaya scan juga.. my kes scan 3.3kg. masuk labour wad pukul 12 am sampai pagi 8 lebih Baru keluar.. timbang tgk 4.1 kg 😑

sy risau tkt baby bsr ble 37w nnti. skrg 35w brt baby dh 2.5kg . risau betullah🥲. tkt xleh nk brslin normal kalau brt baby naik lagi n lagi.

sy pun sama 37week berat baby 2.7kg.. tp okay je tkde masalah pun.. Anak First Sy lahir pun 2.5kg Tkde Hal Laa🤭🤭

Doc ckp 2.5 kg tu normal berat baby. Klu lebih, kira chubby. Perut awak mesti kecik, mcm sy jgk

normal kot..Sy scan mgu lepas 36 mgu Berat baby 2.5 kg. dktor kata normal..org kata baby naik berat tiap2 mgu .

doc ada cakap apa apa tak? kalau takde then okay je normal. baby lepas lahir lagi lah cepat dia membesar.

2y ago

dokter cuma tegur je baby kecik.dy kate mngkin sbb ibunye pon kecik😁rsau je ni