36 weeks berat baby 2.7kg terlalu berat ke?

Hi mommies2. Sy dah masuk 36weeks and scan berat baby anggaran 2.7kg terlalu berat ke? Risau pulak sebab ada gdm but on dc anak first. So far Alhamdulillah results bsp setiap 2minggu makin baik gula pun normal. Tapi risau berat baby makin naik and kut susah nak bersalin. Any tips or suggestions? Thankyou

7 Balas

Sy gdm on DC. scan 36w dah 3kg🤣. scan 38w dah 3.4 ke 3.6 cmtu.. lahir 39w bby 3.1 je..

3y ago

Thankyou puan for sharing. Tulah kadang2 anggaran scan tak tepat jg😅

Normal je berat baby tu. Sy bersalin 37w berat anak 2.9kg je

3y ago

Alhamdulillah. Tahniah puan. Hopefully baby saya pun lebih kurang tu😄

Saya bersalin 36week anak berat 2.95kg… normal tu sis

3y ago

Alhamdulillah. Tahniah sis. Saya pun harap2 37/38 dah bersalin

In shaa Allah tidak la puan. Normal je tu 😁

3y ago

Hihi Alhamdulillah harap macam tu. Thankyou puan😀

normal puan..bb sy 36 mnggu 2.9

3y ago

Alhamdulillah. Thankyou puan☺️

sy 36weeks.. 2.67kg

3y ago

Alhamdulillah ok sangat tu sis

normal

3y ago

Alhamdulillah lega 😄