Salam nak tanya ada tak due 8/10, tapi kepala baby dah duduk bawah ..adakah itu tanda2 nak bersalin.

Berat baby 2.53kg dah 35weeks

6 Balas

kepala baby dari 36w dah kat bawah. 37w dah kat laluan. Ada keluar lendir takde darah dah seminggu , check kat hospital dah ada bukaan 1 cm. Ni 38w tak bersalin lagi. Tak tahu lah masih 1 cm ke atau bertambah. 1cm tu dr 4 hari lepas. Cuma rasa berat je kat miss v tu. Bila nak keluar baby nya pun tak tahu 😂😂😂 Rileks jela mummy… Proses nya makan masa…

Due kita sme.. 8.10..sy tk scan lg di kk untuk check keadaan bby.. tp mse scan 28w kpla bby dh kt bwh.. skrg skit di pelvic n miss v.. hrp bersalin lps 37w lah.. tp rsenya klo tnda berslin bila kua lendir drh, contraction selang 5-10minit, air ketuban pecah..

sy scan msa 23w,28w,36w Alhamdulillah kepala bby kat bawah.. 37w nurse ckp dh engaged/masuk laluan..skrg 39w bby msih seronok dlm perut😅 doakan semoga bby nak kluaq sblum due..risau kena induce

saya due 10/10 .. kepala baby dah ada dibawah masa 28w .. baru² nie check pun mmg dah masuk kebawah .. sakit sgt nak jalan ..

saya dr 34 w kat bwh..tapi baby x masuk laluan lagi..engaged ni x boleh jangka..now saya dah 37.. still x engaged lagi

Baby enganged bukan major sign labour.. baru 35weeks blh pusing lg tuh..