16/10/23 : 6 weeks1days sy telah keguguran 😢 anak first. Inshaa Allah sy redha 🥹

Berapa lama ye masa utk sy pulih? sy skrg tgh berpantang cara kpg. Kalau ekotkan pantang sebulan, tp cuti sy hny seminggu sbb kerja. Darah ni kluar brp lme ye? next period bln 11 baru boleh tahu waktu subur kan?

10 Balas

Gugur awal kehamilan usually xyah pantang2 lagi sbab janin pun xjadi lagi. Jaga mkan je la. Kalau blh gap la 3-6 bulan baru pregnant balik. Saya prnah gugur 12w dah terbentuk janin pun saya pantang mkan je 2 minggu. Takde pantang mcm orng lepas bersalin tu.