Berpantang

Berapa lama mumies berpantang tidak bersama suami selepas bersalin normal?

19 Balas

Tgk pada kesihatan ibu & budi bicara kedua2 pihak... suami saya, dia tgk sendiri mcmane kita sakitnye masa melahirkan.. masa pantang dia jaga.. letak ubat kat tmpt jahit dia yg letak.. so dia faham.. tp kita pun kene faham suami kita jugak.. ade byk cara lg kita blh buat selain “bersama” kan.. tlg menolong la 😂 dua2 anak saya mmg pantang bersama 100hari.. yg 1st maybe lebih sikit sbb fobia 😬

Kalau semua terjaga dengan elok , lepas pantag 44hari tu , pergi check Dr kata semua bawah kering , jahitan tertutup rapi . Pastu Dr suruh tunggu dalam seminggu atau 2 minggu . Inshaallah boleh bersama . Pengalaman makcik saya 🤭 saya belum lagi , #21w .

Tengok badan sis, klu ok lepas 44 hri dh bole.. Tp jgn la pksa😄 sy pntang 44 hri ja, hsbn plak yg tkut2😆 ok la sbb tda jhitan, msa ank first sja kena jahit, no2 smpai no4 smua x kena jahit😄 hrap2 yg no5 ni pn x kena jhit😆

4y ago

😃🤗🤗🤗

44 hari. lepas pantang tu mmm dah start dah. hahaha .. suami pun ada nafsu nya. sakit juga dia nak tanggung 44 hari tanpa kita.

4y ago

kena consult doc balik. tp selalunya klau ambil perancang period akan jadi tak teratur. saya takde ambil perancangan lepas bersalin.

Bergantung pada sis & suami. Kalau rasa badan dah sihat boleh je nak bersama suami. Tapi saya pilih 100hari.

Tgk pd luka kita... Kalo ok dh blh dh... 100 tu org kata utk kebaikan rahim kita...

Paling ok 100 hari..bg badan kita btol2 elok..jahitan sembuh btol..

Mcm sy brsalin czer...100days..tp depend pd individu..ada yg 44hri

Bergantung kepada mommy dan suami, sebaiknya 3 bulan

saya 100 hari sbb traumaaaaa 😂😂😂