Bersama selepas berpantang

Hai saya first mom. skrg sudah dua belulan lebih berpantang. Nak tanya pengalaman ibu2 yg lain. Berapa lama korang berpantang bersama? Saya ngilu nak bersama. Kesian suami tapi saya takut.#seriusnanya #ingintahu

6 Balas

Sy try hari ke 64, memang perit sgt2, xmcm mlm pertama.. Lagi sakit bgi sy.. Kot2 doc terlebih jahit pun yee jgk.. Sakit tuu ye, ketat pun lain mcm... 🤣Darah nifas sy pun habis lmbat ngam2 60hari,😂 lepas bersama ada kluar darah sikit.. Esoknyaa period 9hari.. 🤣Skrg 84hari, xde rasa sakit dahh.. Awal2 jee rasa sakit perit sgt. Setiap kali bersama nmpak ade merah2 sikit.. Selepas tuu dah xde... Skrg pun dah xde darah. 1,2x bersama jee ade darah sikit.. Now lebih kee rasa tkut itu yg buatkan rasa sakit.. Tp kalau enjoy xde rasa sakit punn.. Mindset kita ckp skit, sakit laaa kita... Kalau enjoy okay jee mcm biasa... 😂 Skrg kalu nk mula lebihkan rasa tkut padahal xsakit pun.. Trauma beranak xhabis lagii.. Seriau dekat jhitan.. Check xde apa pun... Adoiii.... 🤣

1y ago

Iyaa.. Feel nk bersama pun kurang.. Gangguan hormon betul niii... Nasib laa laki faham.. 😅

100 hari. Sebab saya pun takut 😂 Tp suami okay shj, cuma kena buat benda2 lain lah dgn dia sampai dia puas. Tanpa video porn tau. Banyak lagi cara utk rangsang suami. Lepas 100 hari saya dah kurang takut. Tp now kalau sis nk try & error boleh saja manatau dah tak sakit. kawan saya try lepas 60 hari still rasa sakit, that’s why saya yg dgr cerita tu terus trauma ohhhh so terpaksa laa saya tunggu 100 hari. Tp lain org lain badan. Kalau berani, sis go for it ya

hari ke 59. sebelum tu ada cuba jugak tp sbb saya terlampau kering so cancel

saya 43 hari dh bersama . awal ii je ngilu lama nnti oke je

Saya lepas pantang 44 hari terus bersama .

7 bulan