Macam mana ya cara taknak baby tido atas riba takut nak hantar pengasuh jadi susah

Benda ni jadi time dkt2 sbln , bila letak je dia terjaga sampai lenguh lengan sy , dah cuba biarkan dia terlelap sendiri , so sy biarkan dia main penat2 then dia lelap sendiri cuma ada satu masa kena dukung je .

1 Balas

mommy try baring dengan dia sekali..nanti dia dh lena mommy tinggalkan dia perlahan2 dr tmpt tidonya.lama2 nnti dia ok ...jnji bila dia nak lelap bwk dia tido dkt tilam biasakan dia tido di bawah .in shaa Allah bila dia tahu rutin harian begitu dia akan biasa dan ok..cuma ambil ms sikit ..aja2 fightim✊🏻🔥mg dpmudah segalanya..aamiin