Anak suka dukung/riba

Assalamualaikum. Anak saya lagi berapa hari nak masuk 2 bulan. Ada tips tak utk elakkan baby suka berdukung atau beriba ni? Tak lama lagi saya nak masuk kerja dah. Saya risau pengasuh taknak jaga sebabkan benda ni. Lagi satu, anak saya susah tidur siang. Kalau tidur pun, berapa minit je. Biasa dia terlelap atas tangan saya, bila letak dia menangis minta diangkat. Kadang-kadang letih sangat sebab tak ada masa utk diri sendiri. Nak pergi mandi pun takut nak biarkan dia sebab saya jaga dia sorang. Dia asyik minta utk didukung atau diriba sahaja. Tolong bagi tips. Helpless sangat 🙏🏻

2 Balas

Ank sye pun sme mcm puan...nk dukung dan tido ats riba sye je...nk buat kje pun tk blh....mndi pun lmbt nk kne tggu ank betul2 tido bru blh buat kje uma dan mandi...ank sye pun lg brpe nk msuk 2 bln jg...tp sye tk bekrja...

sama la baby sy ni..mnempek ja 24h..kadg nk mndi pon x sempat smpai ayahnya blik keja ptg..bikin ribut😆nk ajar msuk dlm buai xleh sbb nursery nnti ssah plak nk jaga baby