soalan untuk anak,

hai, sy first time jadi mommy ni, bila letak anak mcam nii dia okay je senyap, boleh ke atau tk boleh? kalau sampai dia terlelap ke? mcm mana ye? #firstbaby #firstmom #pleasehelp #ingintahu #bantusharing

soalan untuk anak,
5 Balas

anak saya pun sme..senang terlelap bila kita tgh buat sesi tummy time dgn dia..pastu bila terbalikkkan posisi dia utk terlentang terus terjaga bulat je mata..pastu x nk tido dah...eihhh...geram..😂 bg ngempeng baru nk tido balik

Hai. Kalau nak baru sebulan buat tummy time better jangan biar lama² even anak dah terlelap pusing anak ke posisi baring semula. Takut bila lama anak baring meniarap dan biar tidur takut anak lemas/ susah nak bernafas.

2y ago

Sama²

baby's nature masa dlm perut mmg macam ni sis. bila tenangkan bayi belakang bayi tak disentuh sbb dlm perut baby seolah2 terapung dlm air. elakkan terlalu lama meniarap/tummy time sbb boleh tingkatkan risiko SIDS

2y ago

baik trima kasih 🥰

Saya pun buat mcm ni bila nak bagi baby tidur lena. Lepas dah lena tu, ubah posisi telentang semula. Time meniarap ni kena sentiasa alert & check keadaan baby. Takut muka tersembam, nanti baby susah bernafas.

2y ago

haa baik2 terima kasih 😁

Haha comel nyaaa awak. Anak saya tummy time pun camni, lentok je. Geram betul 😆

2y ago

terima kasih tulah, dia time macam ni time2 sakit perut je