Anda guna bedak talkum tak pada kulit bayi?
Voice your Opinion
Ya
Tidak

4268 respon

19 Balas

Masa newborn guna bedak. Tapi bila dah besar sikit anak saya senang naik ruam peluh. So bila ruam tak boleh pakai bedak kalau tak nanti makin teruk. So lama lama stop je rutin pakai bedak tu. Dah 2 tahun pun bedak dgn lotion tak habis lagi 🤣

Dap pada leher tetapi tepuk dikawasan lain sebelum sapu ke kulit bayi. Ada terbaca Dr mengatakan partikal pada bedak boleh mengganggu pernafasan bayi so saya hanya dap sedikit di leher sahaja kerana bayi cepat berpeluh

Since musim pns ni..sapukn ank bedak bila brpeluh .klu d nti ank nangis xselesa sbb bdn bsh brpeluh .. air peluh bertakung dkt leher bsh blh jd luka..jd letak bedak br ok..n ruam.pn kurang

4y ago

Oh pttla. ..tp jgn pkai dkt lmpin bby tuk jj produk..esp bby pmpn..kalau bby pmpn bhya leh dpt cyst nti..atau kanser... Kalau dkt bdn xpe..part bwh jgn..sbb zmn dlu2 an org suke letak bedak dkt situ...😉

Sebelum ada ilmu dulu selalu guna dekat anak2 buah, bila dapat anak sendiri.. Makin banyak pembacaan, sy tak guna dah bedak talkum

Saya guna pada badan, leher & pelipat-ll tetapi tidak pada bahagian sulit bayi😅

siang je pakai talcum carrie junior, mlm pakai lotion johnson

tgok keadaan... tkt bdebu msok hdung kne baby masih kecil..

xguna apaw bedak pada anak sehingga sekarang dh 1y6m

Tak guna langsung bedak, lagipon anak ada ekzema.

D bhagian leher je dan badan. Down there, tidak.