susu campo

Bby nk menyusu, tp susu badan kurang, so sy cmpo la ssu utk bg die kenyg dan turunkan kuning... Alhamdulillah, kuning turun... Dan skrg bby makin kuat menyusu.. Setiap 2 jam msti nk ssu... Stiap kli ssu, sy ikot sukatan, 2oz...xpe ke bby kerap ssu mcm tu...

8 Balas

Alhamdulillah kuning baby turun.. Normal baby baru lahir kerap menyusu 2jam sekali.. ok da sukatan 2oz tu mommy.. . nak banyakkan susu badan tips de kena kerapkan bagi baby hisap & jgn stress².. Lagi kerap baby hisap, susu akan terhasil ikut demand baby. . InshaAllah.. susu ibu cukup untuk baby.. stiap kali bagi susu badan, pandang baby & niat nak susu cukup untuk susukan baby.

1y ago

sy anak no 3 bru dpt fully bf.. dulu cmpur. biasa la. pndgn org lain2.. kdg pndgn tu la buat ibu2 stress n susu jadi kurg. susu badan ni drp sorg ibu kt baby dh ckup sbnrnya ikut umur dia. kalu xde masalah pape... tp kalu ibu stress or murung. tu yg jd susu xde. + minum air kena byk.. makan bg cukup. xperlu double xpe... ni based on experience sy la. semoga dipermudahkan sis... masih fight to fully bf until 2yo.. inshaaAllah. now bby dh 5mth..

Anak saya baru 1 bulan 6 hari.. dia kuat susu tau. Dulu b4 1 bulan. Sy kurang air susu, sy buat sampai 4 onz. Habis.. berat dia mendadak naik.. gebu gebas gendukkkknya. Geram tgokkk

4y ago

Susu Dupro je.

Bg je kalau die nk....biasa baby 4 bulan ke bawah mmg kerap nk susu... Die dh pandai main nnti kurang susu dh... Asal kn setiap kali checkup berat naik tu alhamdulillah dah

Takpe sis. Haritu saya bagi 2oz utk sejam/dua sekali, nurse pun nasihat gitu masa tu. Bagi dia kerap berak kencing. Kuning dia tak sampai sebulan pon.

5y ago

Tu nurse tempat saya yang bagitau. 😇 inshaAllah, moga anak cepat sihat. Samasama

normally baby minum memang cmtu.. 1 jam 1 oz, 2 jam 2 oz.. tapi ikot berat bby juga.. kadang bby da naik berat perlu susu lebih sikit..

Sy bru je check up doc baby sebulan. Doc kata klu fm bagi je ikut demand dia. Klu nak susu bagi. 😁 Xblh ikt sukatan sngt.

5y ago

O ye ke mummy... Klu gtu lega ckit rse... Tkot jgk sbb org duk ckp jgn bg byk ssu fm ni kt bby... Mummy dh ckp gtu lega ckit.. Tq mummy.. 😊

Sis pakai susu ap bg bby ye

4y ago

susu bebelac okay tak?

bagi sikit tp kerap.