susu campo

Bby nk menyusu, tp susu badan kurang, so sy cmpo la ssu utk bg die kenyg dan turunkan kuning... Alhamdulillah, kuning turun... Dan skrg bby makin kuat menyusu.. Setiap 2 jam msti nk ssu... Stiap kli ssu, sy ikot sukatan, 2oz...xpe ke bby kerap ssu mcm tu...

8 Balas

Alhamdulillah kuning baby turun.. Normal baby baru lahir kerap menyusu 2jam sekali.. ok da sukatan 2oz tu mommy.. . nak banyakkan susu badan tips de kena kerapkan bagi baby hisap & jgn stress².. Lagi kerap baby hisap, susu akan terhasil ikut demand baby. . InshaAllah.. susu ibu cukup untuk baby.. stiap kali bagi susu badan, pandang baby & niat nak susu cukup untuk susukan baby.

1y ago

sy anak no 3 bru dpt fully bf.. dulu cmpur. biasa la. pndgn org lain2.. kdg pndgn tu la buat ibu2 stress n susu jadi kurg. susu badan ni drp sorg ibu kt baby dh ckup sbnrnya ikut umur dia. kalu xde masalah pape... tp kalu ibu stress or murung. tu yg jd susu xde. + minum air kena byk.. makan bg cukup. xperlu double xpe... ni based on experience sy la. semoga dipermudahkan sis... masih fight to fully bf until 2yo.. inshaaAllah. now bby dh 5mth..