3 weeks newborn

Bayi xnak tidur..tidur masa didukung, lepas 5- 10 minit tdo dan bila letak kat crib dia bangun & nangis..setiap kali mcmtu smpai tdo pn xdpt..

3 weeks newborn
94 Balas

Biasalah newborn Mummy.. masih ambil masa nak sesuaikan diri dengan keadaan di luar kandungan. Biasakan syok je dalam perut Mummy. Cuba bedung dia, mainkan bunyi2 whitenoise atau zikir2 alunan yang lembut, bagi dia rasa suasana macam dalam perut Mummy supaya lama tidurnya. Kalau lepas mandi boleh urut2 juga supaya lena tidur malam & tak kerap kembung perut. Nanti lama-lama OK lah tu.. in shaa Allah.