3 weeks newborn

Bayi xnak tidur..tidur masa didukung, lepas 5- 10 minit tdo dan bila letak kat crib dia bangun & nangis..setiap kali mcmtu smpai tdo pn xdpt..

3 weeks newborn
94 Balas

same mcm saye . tapi dua hari lepas saye beli buai elektrik terus okay baby even tak tido dia senyap je dlm buai atau tertido terus . kalau tak biasa tu kalau tghari kdg2 2 3 jam bawak ke petang tido letak bangun dan ulang !

3mo ago

smelh anak sy pun cm tu...2mgu je sy trus masuk buai brulh senang ckit lena tdo

baby sy akn jdi begitu sekiranya selepas minum susu kita tidak sendawa kn dia dgn betul.. atas pengalaman baby sy ..baby sy perlu disendawa kn juga wlopn mengambil masa yg lama.. jika tidak sendawa perut nya tidak akn selesa n selalu menangis n xsmpai sejam nk minum susu smula....klaw betul2 sendawa 2jam kemudian baru minta susu...tido pon lena .. sendawa main peranan juga utk baby xsmpai sbulan ni..

1y ago

ada tips tak nak bagi sendawa cepat, sebab anak sy kdg2 lambat sendawa kdg2 lebih setengah jam, kdg sampai lama sgt sy tido kan je tp sy mengiringkan risau muntah

Baby sy dlu pun mcm tu wktu newborn. Asal letak dlm crib mmg kejap2 je tido. Sy letak dia dlm crib sbb sy branak cser, x dpt nak bawa baby tdo dekat. Tapi bila sy dah dpt bgerak dgn baik, sy bawa dia tdo sblah sy. Nyenyak dia tdo smpai ke pagi. Cuma akan merengek mcari susu je. Skg dah nak 4 bulan dah, masih tdo dgn nyenyak tiap malam dlm dakapan sy hihi

Lain² baby lain² demand...anak saya dh 5 org. So kita xleh pukul rata keistimewaan bayi kita. Kita kena study baby kita...sbb khendaknya jrg² sama..insyaAllah cuba utk menerima dan jgn sedih...Anak pertama saya pon demand tggi dulu...itulah pengalaman berharga...penat akan hilang tp pengalaman tu sgt mendewasakan..🥰

Bby sy baru 17 hari.. masa minggu pertama mmg ssh nak tido.. lepas 2 minggu sy ajar waktu die tido.. mcm malam sy gelap kan bilik, ade lampu samar2 je.. siang sy bukak semua langsir bg terang.. alhamdulillah skrg siang die berjaga.. mlm mmg die tdo.. die bgun ble nak susu je.. susu pun smbil baring.. alhamdulilah sy pun ckup rehat

kalau sy skrg baby 3weeks gak..kerap nanges bila nak berak kerap..lepas susu, nk berak pulak..lepastu perut cm x selesa....sendawa kn..lpstu ok...nnti bangun lg nanges, sbb berak lg...rupanya punggung da melecet...selesai mslh beli krim ruam lampin...mgkin h 1 dr tu sbb dia kurg selesa nk tdo semula...

Cuba try guna buai sis.. anak saya pon mcm tu jugak haritu.. saya bagi tido dia dlm buai agak ii dia dh lena tu angkat letak atas katil.. sblm tido tu pastikan lampin baru dh kenyang menyusu and dia tak kembung perut.. mcm saya sapu set bam tasneem tu alhamdulilah skrg dh teratur tido dia 🥰

samaaaaaaa!!! nak mandi berak pon xdan... sampai ckp ngn husband anak kite ni x sihat ke nak berak nagis. perut kembong ke. habis duit kt product over claim. anak meragam kembong perut pakai cream balm ni anak tido lenaa. Tasneem tropical ke sama jee.. yg betul anak kite tu nk beralih bulan..

sama macam saya..tapi cara saya nak buat dia tido balik,bedung baby,balut baby dgn baju yang Kita dah pakai,tapi sebelum bedung sapu minyak telon pada kaki dgn perut bayi. amik kau...Lena dia tido...dah susah nak bangun😆😆😆 sampai bengkak Tek

Sme la mcm sy.. kne pndai cri tuned.. mcm skg sy da tau, baby sy wktu siang, nk fully bedung.. lau mlm die nk bedung kaki je.. so lps menyusu, tepuk2 terus lena tdo. Kdg baby ni, wktu siang die mudah tdo terkjut2.. tu yg die nk tdo kt bdn kte, sbb dpt pelukan erat dr ibu die