Tidur malam bayi

Macam mana ye nak buat bagi bayi tidur bawah bila waktu malam? Bayi saya baru sebulan. Tapi dia susah tidur bawah. Dia akan nangis kalau saya letak dia kat bawah. Walaupun saya dah berdiri dodoikan dia dalam dukungan saya, dia dah tidur, saya letak kat bawah dalam 5 minit mesti nangis terjaga. Bedung pun jadi macam tu, tak bedung pun jadi macam tu. Pampers dah tukar, susu dah bagi, perut dah urut, sendawakan dah. Semua kira dah buat. Tinggal nak tidur je. Tapi dia takmau tidur bawah, dia akan nangis. Kesudahannya saya letak dalam buai je.

1 Balas

Selalunya sy buat mcmni, bg dia tido buai berbedung..agak2 bby dh lena dlm sejam gitu angkat tido dkt tilam. Then dkt sekeliling tmpt tidur dia sy letak bantal peluk bby bg lebih secure. Alhamdulillah cara saya menjadi, bby mudah tido mlm.