Adakah anda rasa bayi perlu tidur menggunakan bantal?
Voice your Opinion
Ya, perlu
Tidak perlu

3104 respon

13 Balas

Saya pun rasa bayi tidak memerlukan bantal sbb masa saya dekat wad hospital kerajaan. Saya tengok doktor atau nurse tidak sediakan sebarangan bantal untuk anak saya baru lahir. Nampak cam x selesa tapi saya rasa memang x perlu awal bulan. Suami saya pulak yang bising kalau anak x guna bantal. Walaupun saya dah explain dekat dia. Kalau dekat hospital pon memang baby tak berbantal.. hmm sia2 je kena bebel kena ceramah. saya bukan nya kedekut bagi anak bantal. Padahal dah beli jenis ikut bentuk kepala lebih dari 5 biji dah ade saya simpan. Satu je pakai. Itu pun suami bising sbb saya simpan yang lain hahaha.

ya tp tgk pd jnis bantal..utk pastikan skull dia terbentuk dgn cantik..guna bantal jnis yg berlekuk d tengah..saya biasa panggil bantal tu ..bantal karipap... ..pape pn depend pada parent..sm ada nk ank guna bantal or x... sbb kalau ikutkn ia nya bahaya utk bby takut baby lemas jika bantal tu beralih atau tertutp hidung baby....tp kalau kita jnis yg alert alwyz tgk ank bkn tido mati..in shaa Allah smuanya ok..tu bg pendapat sy...sbb ms anak duk nicu.. kalau dekat nicu misi letak lampin lipat2 je buat bantal tuk baby.. #tapxbisou

x #TAPsupermoms #TAPactiveusers

tu pun dlm 8 bln lbh

rasanya x perlu

kadang-kadang

no need to..

Tidak perlu

takperlu

xperlu