Boleh atau tidak bayi baru lahir diberi minum air kosong/air masak?
Voice your Opinion
Boleh
Tidak
Tidak pasti

3401 respon

18 Balas

masa anak sulung dulu mak mertua & ipar asyik suruh sy bg ank minum air masak masa dlm pantang..alasan biar ank banyak kencing utk turunkan bacaan kuning.sedangkan susu badan banyak..kadang sy tak hiraukan sampai sy bergaduh dgn suami.bg sy susu badan la yg paling sesuai utk baby.ank kuning tinggi & ada masalah jantung masa lahir..sy stress sgt masa tu

sbb buah pinggang belum cukup matang.. nnt air berlebihan bayi sng kena sawan.. kalau dh byk kali sawan akan bg kesan dkt minda dia

Nak tau.. Knpa tak boleh bagi minum air masak? Sesiapa, Bagi sy penjelasan boleh tak..

boleh ke baby 7 bulan makan makanan bergula. seperti kek,

tidak..bhaya #tapxbisou

Newborn x boleh.

no. not at all

tak boleh

tidak.

big NO