Berapa kali sehari bayi baru lahir patut dimandikan?
Voice your Opinion
1 kali sehari
2 kali sehari
3 kali sehari
Lebih 3 kali sehari

2991 respon

14 Balas

persekitaran x kotor sgt dan juga x panas sngt dlm rumah. Jadinya masa baru lahir tu kami mandikan dia sekali sehari. Tapi sbnrnya masa tu sy takut basahkan dia dan mandikan bnyk kali walaupun untuk 2x punya pagi dan petang, jadi cuma sekali sehari saja.. Sy yg takut baby x selesa.. Kecil btul dia sy tgk x snggup..

saya mandikan anak 2x sehari selepas keluar dr nicu masa tu anak dh umo 18hari..... kalau masa ank duk nicu dlu misi mandikan 1x sehari.. #TAPSupermoms

2x sehari.. tpi it depends.. kalau cuaca sejuk, saya lap2kan je badan anak sya..

pg & petang #24Dec2020 #IbuRA #27Left #TAPSuperMoms #TAPSuperMomsDec

tmpt sy pns. jd sy mndikn 3 kli shari agar bayi x ruam

2 kali sehari #TAPsupermoms

Bayi suka mandi

2 kali sehari

#TAPSupermoms

#TAPxTanamera