Baby suka tengok handphone

Bayi 6 bulan leka sgt bila tgok kartun kt handphone . Sy beli kn mainan byk2 pun dia x nak main sgt . Main kejap2 je lpstu merengek . Tu yg bila sy nk kemas2 rmh ke nk buat kje sikit ke buka kn dia kartun kt hp bg dia tgok snyap je .

9 Balas

kecik2 dh bagi gadjet. nnti beso sikit mcm anak sedara sye, mata problem. air mata krg. xboleh nangis, kalau nagis je keluar darah. kena pulak operation masa umur 7tahun. dh operation ubat nya kemain mahal, 1biji je 600 kena import lak dri german. kena consume ubat setiap hari, nasib company bapak kerja boleh cover ubat dgn operation. bila main gadjet lama sikit mata jadi bengkak mcm kena tumbuk org. kalau x mana nak cekau duit, nak tunggu kerajaan lama. tolong lahh stop bagi gadjet dkt anak. download je segala video ke apa bagi tgok dkt tv. tapi make sure bby duduk jauhhhhhhh dari tv. byk keburukan dri kebaikan gadjet ni dkt bby or anak2 kecik. jgn sbb kite nak senang mudah kerja, kite bagi jee gadjet. limit kan gadjet 1hari setgh jam je. tapi since bru 6m, xperlu pon bagi. bukak je dkt tv. ltk dia jauh dari tv.

2y ago

Allahuakhbar. Semoga ank sedare sis cpt smbuh, Amin. Terima Kasih sis infonya. Sbgai 1st mom, sy sgt perlukn info2 mcm ni.