Kenapa anak mcm tk minat mainan sgt

Hello. Kenapa bayi 6 bln tidak minat mainan untuk bby ye.. dh beli bola 7 jenis yg lembut supaya bby boleh ggit . Mainan lain2 lain pun lembut. Tp ank minat dgn plstik brg. Laju je ngesot2 nk pergi kt tmpt ada plstik, tk pun penyidai baju, bouncer. Yg tu yg dia nk main.#pleasehelp #firsttimemom #firstbaby

3 Balas

Rasanya normal kot sis. Sy pun tengah mengalaminya. Anak sy 6 bulan cukup suka main kertas, plastik, tisu gulung, tisu basah, botol air, buku & pampers 🤣 mainan dia main kejap² je..lepas tu merayau pi cari benda lain.

Normal sis. Selalunya anak akan lebih berminat dgn objek objek yg digunakan oleh mak ayahnya. Dia akan ikut apa sahaja yg kita buat. Mcm tu la kalau mengikut apa yg saya tahu.. 😁

biasa la tu. ank sy time2 tu pun bukan minat sgt. lebih minat remote control, mangkuk mknan dia.

7mo ago

ouhh begituuu 🤣patut la ada mainan remote tv kt shopee 😅