Waktu tidur baby

Mommies, nk tnya. Recently, mertua saya x suka bila tgok baby saya asyik tidur je.. Bila dia tgok baby saya celik sikit, dia ckp 'dah² lah bg dia tidur, bg dia main plak' sedangkan baby saya baru sebulan lebih.. Setahu saya baby kena tidur sekurang² nya 16-20 jam utk newborn, 15 jam utk 1-3 months.. So, perlu ke saya biarkan baby saya berjaga??ada yg ckp jgn bg sngt tidur, nnti baby dh terbiasa...

2 Balas

Samalah..masa anak saya belum sebulan pon ada jugak insan² terpilih yang sibukkkkk suruh kejut anak main. Jangan bagi tido banyak. Motifff? Nak main apa dah nama pon baby. Serabut betul

no need. bg saja bby u tidur if bby nk tidur. it's for their brain development.