Betul atau Salah: Barut bayi wajib pakai sehingga 5 bulan

Voice your Opinion
Betul
Salah

1186 respon

9 Balas

Barut untuk tak nak bg colic problem. Itu shj. Saya cuma pakai kan sampai 2 bulan lebih mcmtu. Lepastu tak dah sebab badan baby dah biasa kentut sendiri pun dah pandai. Once kena colic problem, parents stress nak tenangkan baby. Kalau tak kena tak apa, tp kalau kena haa dah parents stress mula la ckp anak high demand.

sbnr nya sy xfhm .knpa perlu pakaikan barut ni.😆ank no 2 sy.sbb 1mggu kat hospital hnya pmpes je sbb kuning.xde pakai barut ok je.🤭😂last2 tak pakai la.ok je pun.

2y ago

kannn sis.. sy pn xfhm, sy czer stay wad 4 hari baby dgn sy takde pn misi sruh pkai barut.. last² balik rumah pn smpai ke sudah xpkai lgsg,ok je dh besar elok xpnh lg kembung trok ke apa.. tp bila mil ke tanya sy jwb pkai je🤣

org tua² ckp pakai barut sbb xnak bagi perut baby masuk angin. elok je baby sy tak pakai. kentut bukan main besar 😅

Salah kalau dah tanggal pusat boleh je tak perlu pakai

ikut size.klau dh xmuat xpakai la

pakai sama tak muat . 2bulan jer

anak saya jenis xpakai barut..

Depends

depends