Tadi minum air gula..dan dapat tahu saya ada kencing manis?

Baru thu ada kencing Manis ..family saya memang xda kencing Manis. Lepas tu doktr suruh datang lagi cek darah hari isnin ni. So malam ahad ni pukul 10 kena puasa lagi. Saya nak kena makan makanan apa je ea bgi kurang kn kncing Manis ni dlm masa terdekat ni ?

2 Balas

Pagi breakfast roti wholemeal. Nasi mkn segenggam je, lauk byk xpe. Mkn epal hijau lps mkn nasi..minum air kosong sj

4y ago

Sama2. Susah mula2, tp nnt akan terbiasa. Cheat day kadang2 ok je, cover balik dgn minum air byk n epal hijau. Kalau rs bosan asyik order air kosong, try epal hijau+celery tanpa gula. Sedappp