overthinking atau??

Baru dalam 3 months lahirkan baby dan ya muka baby lebih kepada suami, dan saya tak kesah malah happy je anak ikut muka bapak kan. Tpi yg saya annoyed, inlaw lebih2 pulak… selalu puji more kpd bapaknya. Tpi lagi terasa bila sorg start ckp “bagus la ikut muka ayah dia, lagi sejuk hati and mata memandang”. Sedih jgk sbb mcm kita ni tak sedap hati memandang haha 😔🥲 Ni normal ke? Sbb sedih la kalau selalu mcm ni

3 Balas

Saya tak pasti hubungan awak dengan in law macam mana. Kalau saya, saya tak rasa apa2. Rasa biasa je. Saya ni first mom. Dari 1st day anak saya lahir sampai sekarang dah 2y++, tak pernah families termasuk in laws, friends even strangers kata anak muka macam saya 😂 Semua kata muka macam suami. Suami saya sorang je yang kata muka anak macam saya. 🤭 Sepanjang 2y++ lebih ni jugak la saya tak pernah terasa atau overthinking. Alhamdulillah rasa tenang bila kita husnuzon dan berlapang dada. Reason saya satu je. Sebab suami lah ayah kepada zuriat kami.

3mo ago

Sis masalahnya in law dia cakap baguslah ikut mula bapak baru sedap mata memandang.. like what.. habis klo ikut muka ibu x sedap ke.. mesti la sis ni terasaaa 😭 kalau just cakap muka mcm bpaknye je takpelaa 😅

Ya awak, saya pun selalu kena. Mil jugak yang selalu cakap. Mula2 sampai nangis jugak lah haha tapi dah lama ni saya buat taktahu je, sebab annoying kan. 🥹