Help

Baru 7week. Tpi selera makan tak ada langsung tapi perut lapar. Apa pun tak leh telan. Apa yang boleh buat eh? Makanan apa yg boleh makan ye? Ada tak sesiapa sama mcm saya?

30 Balas

Saya dlu masa 5weeks sampai 17 weeks alah, nasi mmg takboleh makan langsung. Mee boleh tapi start 12minggu centu. Air susu je boleh air masak takboleh, ayam takboleh, semua takboleh. Tapi sebelum 12minggu habis semua takleh makan muntah je semua

sama lah dengan saya sis 😩 lepas makan mesti muntah . perut lapar memanjang . kalau nak makan kene standby air limau ais baru boleh telan makanan hmm lepas makan mulut rasa pahit je

Same with me sista..mmg x lalu nk mkn...mkn buah pn jadi muntah minum susu pn muntah..air suam pn x jln hrmm...sy hnya blh minum milo pns..jus carrot and buah anggur..

Saya pun mcm sis...saya lalu mkn coco crunch, buat sup..kadang2 nasi putih ngn ikan goreng ja...x leh layan x lalu tu..try mkn buah ka apa ka..

Same dengan sy... Banyak makanan yg x lalu sgt nak makan...sy bole makan buah dgn benda manis je...lain2 semua rase x sedap... 😭😭😭

Sya 8 week.. Perut lapar sangat.. Tp mkan x lalu.. Cuma boleh mkan epal merah + roti ja.. Nasi boleh mkn 2 sudu ja..

Biasa lh tu sis.. selera makan hilang.. lepastu rasa nk muntah je selalu.. loya.. letih.. tpi sabar je lh sis.. worth it jgk last..

Sama dgn sy, tp paksa juga makan utk baby dan xnak bg angin... Terseksa rasanyaa... Rasa mual² je kt tekak nie...

Try buah... Roti or biskut.. Jgn biarkn kosong nti angin yg myebabkn nk muntah.. Air jgn lupa try mana boleh ya

Sy mkn buah2 mcm jambu batu, tembikai.. Makan nasi kuantiti sikit... Pakse tekak sbb utk pembesaran baby... :)