Tak selera

Ade tak kat sini ibu² preggy yg xselera nak makan. Tapi perut lapa...dah cuba makan tapi xboleh telan..sy bru 5 weeks..sy lapar 😭😭😭

6 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Saya 3 bulan x makan sis hri tuu , tp tetap try makan dan minum walaupun tetap akan keluar , last masuk wad 3 hri sbb dah mcm mayat hidup org rumah risauu baby ,, tapi alhamdulillahh lepastu dah ok makan mcm biasaa ,

VIP Member

Saya 7weeks loya je x lalu nak makan jugak. Nasi berlauk paling tak lalu. Tapi saya paksa juga makan roti and snacking yang simple2. Minum milo..kadang2 dutch lady choc

saya masuk 6 weeks, tgk gambar atau terfikir mknan je pun terus mual. tp kena paksa juga kalau tak bertambah teruk sbb angin. mungkin makan bubur ayam atau sup2

Sama mcm saya, xlalu tgk mknn, especially nasi.. Tgk nasi pn da mbuk pening sgt kepala.. Sy cuba mkn buah2 yg disejuk kn dlm peti... Bole la buat2 hilang lpr..

Sama sis😭😭 i dah 7 weeks, perut lapa sangat tapi bila nak makan tak lalu pulak😭😭😭😭😭😭😭

Cuba makan buah-buahan. Mungkin membantu sedikit. Semoga dipermudahkan urusan 🌸

4mo ago

tu la...mkn epal je tadi...try gak masak makanan yg naikkan selera sikit .okay la tp ratah lauk je..nasi pn xhabis...tapi loya xsudah²... anak 1st n 2nd... loya² gak..muntah² gak..tp boleh makan .. ni nk telan makanan pn xleh