Teruk Alahan

Baru 6 minggu, teruk alahan anak ke 2 ni..makan je muntah, bau ikan goreng muntah, bau wangi2 sikit mual.. Mommy ade ke tips yg blh kurngkn alahan..seharian rebah xblh buat apa2. Bila dtg mual2. Baru suku Trimester pertma. Dh mcm ni. 😭😭😭

36 Balas

saya pun tak boleh bau tumis2 so kalau orang masak saya lari masuk bilik. orang yang masak tu make sure bukak kipas & bukak pintu tingkap rumah bg bau cepat keluar dah habis bau tumis baru saya keluar bilik..bau sabun pulak saya tukar beli sabun buku pilih jenis yg saya boleh bau..alhamdulillah ok sikit tak muntah dah masa mandi..