Betul atau Salah: Ibu mengandung perlu banyak berjalan bila masuk trimester ke-3

Voice your Opinion
Betul
Salah

1347 respon

11 Balas

3rd trim, saya banyak berjalan, buat kerja rumah. Setiap masa jalan, ajak husb keluar pergi ke sana sini. 37w1d bukaan terus 4cm. Tak ada sakit takda tanda. Dlm 4 jam in lb terus bukaan jd 9cm. Some people said kena tgu 11hr or more untuk bukaan 9cm. Thanks God

anak first saya banyak berjalan dari awal trimester sampai third trimester. anak second.. second trimester dah 🥲 third trimester lagi lah 😂 baru berjalan 10 saat dah sakit pinggang.. zis givap

Betul. Memang jauh suami ajak jalan haha. Masa bulan ke-6 time beli tiket flight tak tahu hamil sekali hamil bila bercuti tu suami ajak jalan kaki je bila beli makanan. Jauh yang amat rasa 😆

betul jika tiada mengalami mslh pp type 3..

KALAU 22 weeks berapa bulan ye??

Betul

betul

true