Bantal untuk bayi baru lahir, selamat atau tidak?
Voice your Opinion
Selamat
Tidak
Tidak tahu

3460 respon

13 Balas

selamat tp ada jnis bntal. tdk trllu tebal..ada dijual dipsrn. kdg ada jg yg hand made sdri pkai kacang hijau..ia bgus utk jg bntuk kpla bby. sbb kpla bby yg bru lhir msih lmbut.klu bg yg keras n tebal kpla boleh kemek..leher baby jg akn trggu.kta yg tua bgka pon slh bntal skit tgkuk.apth lg bby.

Depend pd jnis bantal...lebih prefer yg jnis mcm karipap tu..yg dkt part kepala ada bulatan..bgus tuk kepala bby n struktur bg tngkorak bby ..

better xyah bantal. kalo nak kasi gak kasi bantal lubang tengah, supaya bentuk kepala lebih bulat dan xbergerak lincah sngt..hee

I'm not using pilow for my baby., I'm prefer kain pelikat as a pillow

baby baru lahir tak perlu pun bantal sebenarnya

pastikan bantal tu bersesuaian

Mungkin. Ikut jenis bantal

Tgk jenis bantal.

not at all

xtahu