Stress Suami Obses Gadjet

Bangun pagi tgk phone. Isteri balik kerja, dia kat rumah pun tgk main phone lg. Tgh makan tgk phone. Bawak kereta pun sibuk nak tgk phone. Bosan lah. Stress tau bila hari2 mcm ni. Siang dh hadap phone malam spend la masa kejap dgn wife. Peluk cium kejap sambil tgk tv ke. Saya rindukan belaian & kasih syg seorang suami. Kdg2 sy balik keje penat2 pun baring jap peluk cium pipi dia sbb rindu. Tp dia duk leka tgk fon la video2 kat fb baca post panjang2 berjela. Bosan la. Sy tgh pregnant anak first ni pun takde dia nak usap2 perut belai2 cium cakap dgn baby dlm perut. Tak habis2 dgn phone. Stress pulak. Tp dia rajin je keluar carikan makanan yg sy suka, belikan air kotak susu dutch lady byk2 sbb susu lain sy xboleh nk minum. Dulu sblm kahwin bukan main rajin lg call bergayut berjam2. Malam lepas nikah duk dlm kereta cari panadol dia mintak nk pegang tgn, bukan main suka lg dia xlepas pegang & cium2 tgn. Masa tu rasa beruntungnya dapat kahwin dgn org yg betul2 syg sgt kat kita. Tp skrg hmmmmmm. Kahwin belum sampai setahun lagi

7 Balas

Kita betul2 kenal laki adalah selepas kawin, lepas tido sebantal sekatil dgn dia, mkn semeja dgn dia, duduk serumah dgn dia. Baru betul kita tau dia ni jenis mcm mana sebenarnya. Suami sy pun kadang2 dia dok ralit dgn tepon sebelah tgn, sebelah lagi dok main baby padahal baby dah tergolek ke lain pun bukan dia perasan. Sy tegur je dia. Terus dia letak tepi tepon. Sama dgn sy. Dia akan tegur sy bila sibuk dgn tepon je. Usia perkahwinan puan muda lagi. Biasa la tu. Baru nak adapt dgn alam rumahtangga. Nak tak nak masa ni la kita kena belajar kenal pasangan kita yg sebenar, belajar terima apa yg kurang apa yg lebih. Ada sesetengah lelaki bila dia dah kawin, so dia akan fikir “aku dah kawin. Aku dah dapat isteri yg aku nak” so setel. Kena ingatkan dia balik kenapa dia kawin. Isteri tak salah nak tegur suami walaupun suami pemimpin dlm rumahtangga. Suami bukan Nabi. Semua benda dia tau, semua benda dia betul. Sebab tu isteri tulang rusuk suami. Sentiasa ada kat sisi suami. Sy selalu je tegur suami apa yg sy rasa tak kena. Dia pun sama. Senang cakap, nak bahagia, kita kena saling ingat mengingati antara 1 sama lain. Luahkan apa2 yg rasa tak kena. Jgn berdiam je lepas tu mkn hati sorang2. Apa pun tak jadi. Silap2 jadi barah dlm rumahtangga je nanti bila pendam lama2