Gerak Hati

balik dari pasar pagi, perasan baby kick slow je. tak sekuat biasa. walaupun cukup 10kick dengan masa kebiasaan, naluri cakap ada yang tak kena. minum air sejuk pun dia tendang slow je. ibu goncang2 perut pun, dia gerak slow je. biasa kalau usik perut sikit bukan main dia kick. paksa suami scan dekat klinik swasta, tengah scan tu doktor cakap jantung baby slow je degupannya, sekejap-kejap laju balik. pastu slow balik. terus doktor tulis surat untuk refer ke hospital besar. sampai hospital kena ctg, bacaan sekejap 129 tiba2 drop ke 59, sekejap 120 drop ke 70. ibu ni dah ketar lutut, nak menangis. takut benda buruk jadi. kebetulan ada bff yg tengah buat umrah. mintak tolong dia doakan baby & ibu. alhamdulillah, dah tak ada bacaan yg drop tiba-tiba tu, cuma masih slow degupan jantung 120++. paling okey utk baby 136++. so berkampunglah ibu disini sementara tunggu pakar datang khamis ni. doakan kesembuhan & kesihatan yg baik yaa untk kami.

Gerak Hati
41 Balas

All the best sis. I’ll pray for you and baby’s safety and health.