Pernahkah bacaan HB ibu rendah?

Hi bakal mommies semua🥰 Pernah tak sewaktu hamil ini, bacaan HB ibu rendah?😰 Tolong jangan ambil mudah jika bacaan HB ibu rendah ya🙅 Kerana ini mungkin akan berlaku kepada ibu nanti👇 *NOTA : LIKE & IKUT POST ini untuk rujukan masa hadapan anda.

Pernahkah bacaan HB ibu rendah?
33 Balas

saya Hb rendah lps mkn maltofer yg dktor bgi ,alhamdullillah. Hb ok

4y ago

awak kena tnya dlu kt dktor. sbb kt klinik belah saya ni maltofer tadak stock jdi saya beli kt farmasi. obimin,zincofer,iberet ketiga tu saya tk sesuai msa tu sya alah lgi. jdi masuknyaa usia kandungan sya 5/6bulan klau tk silap la. bru dktor sya bgi cuba maltofer. mula dktor sruh mkan sehari sebiji selpas mkn. lps tu Hb sya masih rendah jgk. bila Hb rendah brkemungkinan blh brsalin awai dn baby blh meninggal dlm kandungan. misi dn dktor bgtau kt sya. sya agk risau la sbb ni anak pertama kn. sya kuatkn hati dn ikot pesan dktor dn misi. jdi dktor sruh mkn sehari 3biji sekali selpas mkn ,kunyah. Klau telan lmbt nk serap jdi kunyah. selps sarapan sya akn kunyah maltofer tk pun isap. klau hbih sya beli kt farmasi mega kulim. alhamdullillah. Hb ok.

alhamdulillah dari awal pregnant sampai bersalin hb cantik je

4y ago

takde makan apa. cuma mungkin sbb selalu makan buah naga kot. sye ada baca buah naga dpt membantu menaikkan hb dlm darah. lagipon sye takde mabuk time pregnant

Pernah..tp x rendah sgt..dh nk bersalin dia naik blk..

Pernah. I was anemia in pregnancy #TAPsupermoms

Alhamdulillah, setakat ni HB okay.

pernah tp skrg alhamdullilah dah naik... #28week

4y ago

Alhamdulillah. Jaga diri & Jaga kesihatan ya mommy💪😍

Pernah.. Tapi naik balik dekat bersalin

Hb low dari first preggy now 28weeks

mcm mne ye nk bagi HB naik,cantik?

4y ago

🥰

alhamdulillah hb sentiasa ok