scan

Bahaya x klu kita scan bnyk kali.. Sbb 2 hr lps Dah scan kat kk, tp mcm xpuas hati.. Sbb xclear sgt gambr dia.. Sy excited nk tgk baby.. Ingat nk pergi scan kat swasta plk

11 Balas

Boleh xde masalah scan byk kali.. Sy dah tye doc. Sy dah scan beberapa kali, minggu 6, 9, 12, 14, 17. Alasannye pergi 2 buah clinic tp x berapa jelas, mesin mcm lame n doc pun x byk ckp. Sy mcm blur. Pastu check kat kk pun xjelas dah hanya ukur kepala je n xde tnjuk tempat lain. Lgpun husband xleh tgk kat kk. So last two scan tu br jmp clinic yg best gile, sy pergi clinic baru bukak, doc pun byk explain n husband pun puas hati, dpt tgk mcm2 termasuk jantina, kadar denyutan jantung bayi, tgn, kaki. Lepas ni nk pegi scan tmpt yg same utk detail scan pulak mnggu ke22.

4y ago

Yup ok

Mmg xbhya tp mak sy ckp. Org dulu2 xsuka intai2 benda tgh dlm proses.. Fhm x maksud? Maksudnya jgn ganggu selalu yg tgh dlm pemprosesan ciptaan. Seolah2 kita xyakin gn ciptaan allah.. Mcm la lebih kurang.

Melalui pembacaan sy,xde bukti yg mngatakan scan bayi dlm kandungan bahaya.

Saya skrg 26 weeks..dah 5 kali scan..kk & swasta..

Boleh je takde masalah. Tapi jangan setiap hari 😁

4y ago

😋😋😋

Boleh je sis. InsyaAllah tak bahaya

Boleh ja , xray je tak boleh

Xbahaya pon

Tak bahaya

Boleh 😊