Scan jantina anak di KK

Nak tanya.. Sy skrg 21w.. hari ni g checkup kat kk tp doctor scan size kepala, perut dgn kaki je, takde scan jantina.. normal ke tu? Sy patut scan kat swasta ke..? Pagi ni excited ingat dpt tahu jantina.. tapi doctor mcm rushing nk siap 🥹

10 Balas

Emm kat kk jangan harap ler nak tahu jantina semua tu.. kk tempat saya lagi sakit hati.. scan tak sampai 5 min.. Ukur kepala kaki dah settle.. dah ler tv scan tu kat kepala, kita yg ibu ni excited na tgk baby kita tu sampai tempeleng2 kepala nak tgok tv scan tu.. kalau letak kat depan. Bole le kita nampak masa kita baring scan tu kan. Ni kat kepala. Adeh .. jantung pun dia ckp ni jantung ye yg berdegup ni.. lepas tu dah.. kalau nak Puas hati layanan A.. Mmg kena g swasta..

2y ago

hahaha same la tmpt kte sis.. doc kate sy scan dlu nnt sy tnjuk.. pastu just tnjuk ni kepala ni ape tah.. gitu jer.. gmba yg print pon xtau la gmba kaki ke ape 😂

kena tnya jgak sbb kadang Dr malas nak chek diorang akan chek keadaan baby saja... sesetengah dr baik layan kan je sesetengah malas nak chaek jantina, dr akan ckap klau nk chek jantina boleh bt kat klinik luar... kadang kita nieh tk mmpu nnk ke klinik luar selagi ada yg free tu bleh lah kn tnya sekali tpi tu lah malas nk ambil tau... sya rakyat yg tk mmpu ckup2x nk menabung untk beli keperluan baby akan lahir dn kumpul duit untuk hospital 🥲🥲🥲

saya hari tu pun mcm tu..masa tu scan 20week..tak de explain apa..bila dah siap baru dr cakap dia lupa nk explain..alhamdulillah dr cakap baby okay..dr cakap kalau nk tahu jantina boleh scan kat luar..sbb masa dia scan tak nmpak..kebetulan sy mmg ada buat appoitment scan detail kat sonobee..terus boleh tahu jantina..

Kena tanya doctor tu.. ikut nasib jugak. Haritu pon saya yg req boleh tgk jantina tak. Nasib baik doctor tu jenis melayan. Alhamdulillah nmpak pistol 🤭 Tapi nanti nk double confirm dkt sonobee plak skali buat detail scan.

dekat kk kna req sis..klau doc xsibuk dy akn check..hritu pun sy cuba nasib ja mnx tlong tgok gender, doc baik dy lyan

saya haritu 20w . doc scan size kepala , tgk jantung , kaki . saya req utk tgk gender . alhandulillah doc melayan .

sy aritu scan kt swasta..alhamdulillah dpt tau jantina..hrp² confirm lha jantina tu aamiin² ya allah ya mujib

saya pun macam tu sis. sy dah req tpi Dr kata x nampak lagi😑 saya pergi kat luar ja

kk memang mcm tu.. klu nk lbh detail better prgi swasta.. kita pn lega.

ye btol kk mmg mcmtu..kalau nk tgok jantina pergi swasta je