Acid folic

Bahaya untuk bayi

Acid folic
11 Balas

Sy start ambil folic acid 2 minggu lepas kahwin. Bila tau je dah pregnant, memang sy tak pernah tinggal sehari pun utk makan folic acid. Ni dah 12 weeks, semua ubat/vitamin yg kk bg memang sy makan wpun bau busuk. Hehe.

Klau bca2 psal folik asid, sya bsykur sgt baby sya mbsar dgn sihat.. skrang 3thn suda.. msa mngndungkn anak sya dlu, sya lgsung xmnum pa2 ubat..asal mnum munta, las2 sya x ambik langsung.. sykur anak sihat dgn normal..

Bahaya klu tdak ambik.. Bukan acid folic tu bhya klu baby mbik 😅 klu baby tak ambik acid folic.. Bby ble jd mcm yg dlm gmbr tu.. fhm? 😅

5y ago

saya pun kurang phm juga sis.. 😂😂

Mse sye bukak bku pink, dye x bg acid folic.. Cme bg ubt tmbh drah je.. Npe ye..

Wajib ambik acid folic..nti sian kt baby 🙁

yes ini betul. ambil ikut nasihat doktor

Sis ...blh x mnta nma ig dr tu ?

Yes folic acid is a must!

Tq for info

Mmg betul