Betul atau Salah: Pada 36 minggu hamil, bag hospital perlu siap pack?

Voice your Opinion
Betul
Salah

1416 respon

10 Balas

Saya siap pack bag hospital masa kandungan 30w & 32w sy dh make sure siap sume dlm bag sbb sy riso klu buat last minit 😅 So lps tu boleh rehat & tenangkan diri sblm bersalin. Pd masa sama blaja & byk membaca psl penyusuan & penjagaan baby..maklum la anak 1st jd sy nk yg terbaik..insyaAllah semoga dipermudahkan..

jika tiada masalah pp type 3 dah boleh mommy2 packing ms 36 minggu ..jika ada alami pp type3 mcm sy dlu pd 33 week dah kena get ready pack smua brg keperluan yg nk d bw ke hospital..kena on mode stanby if anything happen

sya awl dh siap pack. masa 35 minggu kne admitted dkt wad. sbb gerak baby kurang dan perut mengeras. alhamdullilah bag dh pack. masuk shj trimester 3 terus pack. jangan tunggu. xtau ape akan jdi. sya lak anak pertama 😣

saya 28w dah start pack barang 🤭. yelah..bila nak bersalin tu kan kita tak tau. jadi mmg packing awal. terus letak dlm bonet kereta..

kalau sy 30w barang dah packing dlm beg. tp tu lah,seminggu 2@3 kali sy keluarkan isi dlm beg utk cek. rasa tak sabar tunggu org baru.

kalau boleh awal sikit bagus..sebab kadang baby ne ada keluar awal ada lambat..🙏

betul. kot tiba2 diarahkan warded minggu ke-37

Betul

betul

Betul