Hanya panduan keperluan bersalin dan bukan kewajiban untuk ikut 100%. Saya sendiri pun tidak ikut list ni sepenuhnya. HANYA PANDUAN YANG SAYA DOWNLOAD DARI GOOGLE.

For baby 1. Long sleeve shirt 2. Long sleeve pants 3. Mitten, topi and booties 4. Diapers 5. Towel 6. Blanket / Napkin 7. Barut 8. Baby wipes 9. Toiletries 10. Minyak telon For mama 1. Mycard 2. Buku pink 3. Handphone/ powerbank / charger 4. Blouse & t-shirt 5. Kain batik 6. Stokin 7. Seluar dalam 8. Nursing bra 9. Breast pad 10. Sweater / jacket 11. Toiletries 12. Towel 13. Maternity pad 14. Slipper 15. Massage oil 16. Plastic bag 17. Thermos 18. Food (milo, bread, dll) 19. Apa2 yang dirasakan perlu P/s: saya pun belum pernah beranak lagi, jadi masih tak tahu apa yang betul2 wajib di bawa ke hospital. Ingat ini hanya PANDUAN. Saya tak cakap wajib bawa. Sumber: GOOGLE

55 Balas

Towel , baby prlu saiz bsr or sedhana kcil shj.

5y ago

Kalo g kdai bby de towel utk bby..bolh kalo nk bwk..gne napkin ptih pn bolh kalo bby boy cpt pancut😅

Tq y second ni kna prepair siap2

Tq sis 😊 . Sgt2 membantu

TQ for the sharing sis😊

Done prepare already ..

☺😊😇 Tq utk info

Bwk mne yg perlu jee..

Tq for sharing 💕

Thanks for sharing